Czego potrzebujemy?
- puszka groszku
- 1/2 lub 1/3 opakowania sera feta
- pół łyżeczki majeranku
- ew. 2 ząbki czosnku
- 1 jajko do panierki
- 1/2 szkl. bułki tartej do panierki
- 2 łyżki oleju do usmażenia
- może być niezbędne: 1/2 szkl. bułki tartej lub 1/2 mąki owsianej [zmielone płatki owsiane znaczy się] jako lepiszcze.
Jak to robimy?
Miksujemy blenderem :) Następnie kształtujemy dowolnie kotleciki (mnie poniosła fantazja i zrobiłam coś na kształt paluszka rybnego) obtaczamy w jajku, bułce (ja akurat nie miałam, obtoczyłam jedynie w mące) i smażymy na złocisty kolor.
Niebiańskiego smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz